miercuri, 10 august 2011

de feminis

pana acum nu am abordat pe blog nici unul din subiectele regasite cu predilectie in publicatiile sau pe site-urile destinate cititorilor de sex feminin: frumusete (a se intelege infrumusetare si nu sensul abstract si larg al termenului), dieta, sport, etc. motivul nu e pentru ca mi-as fi impus o anumite linie tematica (mi-am mai aparat in cateva posturi mai vechi dreptul de a bate campii dupa bunul plac intr-un blog care se vrea personal si fara tel) sau pentru ca astfel de subiecte ies din aria mea de interes.

dimpotriva, ma intereseaza, in masura in care consider o buna informare in acest domeniu un semn al respectului de sine. similar cu modul in care incerc sa ma informez in diferite aspecte privind mentinerea sanatatii si sa respect unele norme de igiena si preventie care sa ma fereasca de vizitele la medic, in acelasi mod, asadar, incerc sa ma mentin informata privind metodele de ingrijire a pielii, alimentatie sanatoasa si exercifii fizice, si sa pun in aplicare (in procente variabile) informatiile obtinute pentru a-mi asigura si pastra o infatisare multumitoare (cu accent din ce in ce mai mult pe partea de pastrare, odata cu trecerea timpului care - fatalitate - s-ar parea ca nu s-a decis sa ma ocoleasca taman pe mine, ombilicul propriului univers).

pe de alta parte, cu toate ca, in timp, am reusit sa acumulez informatii destul de pertinente incat sa imi permit sa le impartasesc, interesul meu nu merge atat de departe incat sa ma mentina motivata pentru a scrie despre astfel de subiecte in mod  constant, metodic si amanuntit, iar internet-ul abunda in informatii scrise de oameni mult mai bine pregatiti si mai pasionati decat mine.

ei bine, ceea ce m-a determinat sa fac o exceptie cu acest post e faptul ca am cunoscut-o pe Dana, o cosmeticiana din Iasi care m-a cucerit (as fi zis pe loc, dar de fapt a fost vorba de 4 ore, cat a durat tratamentul). In primul rand, Dana darama imaginea preconceputa a cosmeticienei (chiar si termenul mi se pare ca a capatat o usoara nuanta peiorativa) - este educata, rafinata, o partenera de conversatie vivace si in acelasi timp fara urma de infatuare (am constatat aceasta caracteristica la personalul saloanelor pentru snobi). In al doilea rand, e pasionata, dedicata, bine informata si (mare plus in ochii mei) inclinata sa foloseasca ingrediente si produse naturale.

pentru ca am ajuns la ea intamplator, dupa o cautare pe google, si cam panicata ca nu reusesc sa rezolv unele probleme ale tenului inainte sa dau nas in nas cu soarele in concediu, nu stiam aproape nimic despre ea inainte. in cele 4 ore de chin, urmat de rasfat (pentru mine) si munca de ocnas (pentru ea) am beneficiat de o multime de informatii interactive, care m-au convins ca am nimerit bine. trebuie sa mentionez aici ca eu sunt un client/pacient destul de dificil, pentru ca vreau sa stiu tot ce mi se intampla, de ce se mi se intampla si de ce n-ar putea sa se intample astfel (dupa cum ar putea depune marturie fostul meu dentist, pe la care n-am mai calcat de cand e Nico sa ma suporte). ei bine, Dana a anticipat intrebarile mele si, in plus, s-a dovedit si o companie placuta. 

si daca ar fi fost doar atat, poate n-as fi ajuns sa consider o vizita la cosmetician drept subiect de postat pe blog. dar, dupa ce am ajuns la calculator, am descoperit blog-ul Danei:http://proestetic.ro, unde ofera belsug de informatii utile si fundamentate, si magazin-ul on-line de produse cosmetice handmade, create de ea insasi: http://proesteticmagazin.wordpress.com/. pentru ca stiu, din experienta proprie, ca nu e usor sa gasesti un profesionist bun in ale cosmeticii in Iasi, cu atat mai putin produse cosmetice naturale, ma gandesc ca e o informatie care merita raspandita.

2 comentarii:

Filonous spunea...

"...sa rezolv unele probleme ale tenului inainte sa dau nas in nas cu soarele in concediu". Nu e invers? Adică soarele şi concediul s-ar putea să fie soluţia pentru tenul curăţat şcl.

P.S: Cred că propriul nostru corp şi ce ne oferă natura e destul. De pildă, când văd că fac burtoacă şi-mi explodează vreun coş pe undeva, îmi rezerv timp să fiu mai activ, renunţ la fumat, beau apă des... ce zic şi medicii. În rest, dacă nu e ceva clinic diagnosticat, consider că sunt fiţe.

MedeeaS spunea...

ei, dragul meu Filonous, de asta am adresat postul asta cititoarelor. pentru ca majoritatea barbatilor trateaza (mai toate) problemele fix in felul asta - renunta doua-trei zile la bere (o saptamana pentru cazurile majore) si la tigari, si lasa natura, care din cauze misterioase e mai binevoitoare cu domniile voastre, sa faca restul.
unde mai pui ca sunt unii barbati care considera burtoaca de-a dreptul irezistibila, deci nici macar masurile de mai sus nu sunt obligatorii.
eh, in cazul nostru, trebuie sa mai dam o mana de ajutor naturii, cat mai poate sa ne ajute la randul ei. si, paradoxal, desi ai crede ca soarele din concediu ajuta, de fapt e taman invers.


contoare