vineri, 18 mai 2012

sineredarea

de luni bune m-am intors la mine. cum am venit incet, insesizabil, regasirea a fost si pentru mine o surpriza, mai ales ca de ani intregi ma cautam cu disperare, cu urechile ciulite si ochii mijiti dureros spre un orizont neclar, de unde ar fi trebuit sa apar in cele din urma. s-ar parea, insa, ca era nevoie de o relaxare, de o adormire a simturilor. cand vigilenta a fost inlocuita de placerea anticipativa a clipei, regasirea avusese deja loc dar eu nu ma mai preocupam demult de asta.

de curand m-am zarit in oglinda diminetii si m-am regasit familiara, impacata si innoita. nu a fost nimic spectaculos si revelator. in loc de catharsis traisem mai degraba o igienizare spirituala. ma lasasem in urma, asa cum reptilele isi lasa pielea si pasesc mai departe proaspete si purificate. atata timp luptasem cu pielea cea veche, zgrunturoasa, de emotii rancede, incat atunci cand am reusit sa o desprind mi-am indreptat spatele, am ridicat ochii si i-am ignorat aproape instantaneu existenta.

in oglinda i-am zarit umbra si m-am intors, oarecum in sila, spre a o vedea dezintegrandu-se. am privit-o atent, cu mirare si dezgust, pentru ca imi aparea straina si neincapatoare. daca n-ar fi fost acolo, sub ochii mei, m-as fi indoit ca mormanul acela fetid ma invaluise candva si imi acoperise cu solzi marunti si opaci ochii, gura, mainile, sanii, simturile si gandurile. i-am mai aruncat o singura privire, nu atat din cauza repulsiei cat a unei usuratati binefacatoare. doar am atatea lucruri de facut.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Citesc mereu cu mare atentie toate postarile...

MedeeaS spunea...

multumesc pentru atentie si fidelitate, anonimule :)

Anonim spunea...

Buna seara!... Anonim nu sunt, sunt numai foarte departe si nu sunt membru al comunitatii blogger-ilor. Dat fiind faptul ca am descoperit modalitatea de a posta comentarii, ma voi incumeta de acum sa si comentez in adevaratul sens al cuvantului. Ramane sa fie si pertinente comentariile mele.

MedeeaS spunea...

nu trebuie sa fii membru al comunitatii bloggerilor, cum ii zici tu ca sa comentezi. de fapt eu nu ma simt deloc membra a vreunei comunitati virtuale, pentru ca postez din an in pasti si urmaresc arbitrar alte bloguri.
comentariile, in schimb, sunt binevenit oricand si sunt destul de sigura ca nu vor fi comentarii impertinente :)

little wonder spunea...

Hei, we love Mica!...:) Si suntem indreptatiti sa facem asta, pentru ca o cunoastem indeaproape! Pe cand un articol despre Tuc-Tuc?...:)

MedeeaS spunea...

pot spune cu mana pe inima ca sentimentul e reciproc :)
cat despre Tuc-Tuc, deja are un post pe site: http://selasspot.blogspot.ro/2010/05/safta.html


contoare