duminică, 11 aprilie 2010

you have 0 friends

n-am sa fiu ipocrita, va spun de la bun inceput ca am cont pe facebook, ba am mai adaugat si poze si am mai si comentat pe la profilele unor prieteni pe care nu i-am vazut in real life de multisor. incerc totusi, pe cat se poate, sa imi traiesc viata in afara realitatii virtuale (poftim oximoron!), asa ca (macar) nu m-am apucat sa imi construiesc ferme sau sa trimit pupici impersonali prin tot soiul de aplicatii dubioase prietenilor.

pana la urma nu am de ales, trebuie sa recunosc ca internetul incepe sa ocupe un loc din ce in ce mai important in vietile noastre (blogul asta ar fi un prim semn de recunoastere). am remarcat de ceva timp ca, daca pot sa ma lipsesc fara nici un regret de multe beneficii ale tehnologiei moderne (am si uitat cum se da drumul la televizor, spre exemplu), intru intr-un soi de sevraj dupa cate o saptamana in care n-am avut acces la e-mail, iar sursele preferate de documentare la care apelez in caz de oarece curiozitati ontologice sunt google, wikipedia sau hotnews.

bun bun, n-am sa ma opun progresului tehnologic si sa recomand scrisorile parfumate si cu lacrimi picurate in focul creatiei sau coatele tocite in biblioteca pentru orice nelamurire intelectuala (in fond coloana sufera la fel de mult cocosata pe o carte sau in fata unui monitor, asa ca daca sursa e veridica e la fel de bine primita), dar trebuie pastrat un simt al realitatii (si nu a celei virtuale). dupa cum vad eu lucrurile, internetul trebuie sa ramana o sursa de documentare, o optiune la indemana pentru comunicare, un mod de amuzare, destindere, etc.. dar in nici un caz un mod de viata.

unul din cei mai activi din lista mea de prieteni de pe facebook este un omulet pe care nici macar nu-l cunosc. ce cauta la prieteni? o sa ma intrebati.. ei bine, si eu ma intreb la fel. a fost printre primii care m-au adaugat in lista in zilele mele de ucenicie in ale maretei retele sociale, asa ca am presupus ca l-oi fi stiind eu de undeva, ca ma lasa memoria si ca ar fi extrem de nepoliticos sa resping cu cruzime cererea sincera de prietenie.

doar de curand am avut curiozitatea sa intru pe profilul lui, ca sa descopar ca omul are 4824 de prieteni! si o lista intreaga de site-uri pe care e prezent, gen linkedin, twitter (btw, asta e un site a carui utilitate n-am sa o pricep niciodata), aiesec si multe altele pe care n-am reusit sa le retin. normal ca m-am intrebat, pe de o parte, cu cati din cei 4824 prieteni a avut contact vizual in viata reala si cati dintre ei give a damn, vorba englezului, despre ce se intampla cu omuletul nostru. in acelasi timp, m-am minunat cand naiba mai are timp sa si traiasca omul asta, cu atat amar de activitate on line.

asadar, pana reusesc eu sa ma prind cum se scot prietenii din lista de facebook (ca pana acum n-am facut decat sa adaug cu mare spor), ma intreb cati prieteni virtuali echivaleaza unul in carne si oase. un prieten pe care sa poti sa-l suni noaptea cand te iau depresiile, sau pentru care te-ai urca in primul tren numai ca sa va imbatati dupa o despartire si sa impartiti un servetel pentru muci si lacrimi si un borcan de muraturi a doua zi. eu cred ca as putea trai totusi cu stigmatul "0 friends on facebook".

foarte tare episodul din South Park pe tema asta. il gasiti aici: http://www.southparkstudios.com/episodes/267112

9 comentarii:

Marius Sescu spunea...

Mergi pe pagina prietenului respectiv. In sidebarul din stanga jos iti apare o optiune - Remove from friends... si gata.

MedeeaS spunea...

rezolvat :) multumeeesssccc.

Anonim spunea...

daca nu-ti place facebook, de ce intri? sau de ce nu dai unsubscribe? asa ai scapa de griji....

MedeeaS spunea...

draga anonimule, unde am zis eu ca nu-mi place pe facebook? chiar am inceput postarea spunand ce caut eu pe facebook. zic doar sa nu ii exageram importanta sau sa neglijam realitatea palpabila in favoarea celei virtuale.

Tudor Enea spunea...

internetul e si el una din minunile tehnicii moderne. o minune care o sa ne intoarca spre primitivism. am renuntat de mult la scrisorile parumate si acum comunicam prin semne - :), :P , :D etc.
totusi pe langa orice alte inconveniente, internetul inseamna socializare. si asta e un lucru minunat, nu-i asa?

Anonim spunea...

Cautand profunzimea-n exprimare scriu: Toate's niste cai in ati alege prietenii - oooo ..., cat despre ei ... de multe ori ajung muraturi! :D Ce mai faci?

MedeeaS spunea...

ooo.. cata profunzime :)
fac bine, multumesc. pot sa stiu cine intreaba?

ps: a-ti (imi pare rau, da' nu pot sa ma abtin:)

Anonim spunea...

Scopul scuza mijloacele :)); nu am vrut sa fie multe minusuri intre noi sau liniute, cum vrei tu sa le interpretezi. Cat despre cine sunt ... persoana careia i-ai spus ca esti curioasa cum e cu parapanta in conditiile in care fugeai cu 100KM/h pe bucium si conduceai prima oara masina! ;) LOL si acu strang de manerele scaunului cand ma gandesc!! Brrr in astfel de cazuti se recomanda o "plimbare" virtuala =))=))
Spor!

MedeeaS spunea...

heeeiii :) ce mai faci tu? long time no see(hear, read, etc). ma bucur ca ti-am lasat o impresie vie (poate cam prea vie) :D si ma bucur ca ma mai vizitezi virtual.


contoare