joi, 13 mai 2010

AC/DC

See you there :)

4 comentarii:

Dana spunea...

Why? (intrebare trista)

Ce te atrage la ei? Cu muuuulti ani in urma, pe vremea studentiei, cand credeam ca nu exista Dumnezeu dar imi dadeam putinii bani pe muzica si pe flori, fi cumparat un disc de-al lor doar pentru a-l sparge in bucatele (pentru ca intotdeauna mi s-au parut extrem de agresivi pentru minte si pentru suflet).

Valeriu Gherghel spunea...

Iaca, la sfirsitul saptaminii AC/DC concerteaza la Bucuresti. Unii studenti de-ai meu vor pleca miine dimineatza sa-i asculte.

Nu-mi place formatzia asta, dar nu le-as sparge discurile, casetele CD-urile, capetele, nu le-as tunde barbile. Prefer pur si simplu sa nu-i ascult (prea des)... Mi se pare un gest mai intelept.

MedeeaS spunea...

tre sa recunosc ca asta e primul comentariu de pe blog la care am ramas fara replica. Noroc cu Valeriu ca mi-a venit in ajutor si a pus punctul pe i mai bine decat as fi facut-o eu.

m-a debusolat introducerea, "intrebare trista"???? pai de ce trista.. nu e cazul sa te intristezi, in nici un caz pentru mine si pentru muzica pe care o ascult. cred ca sunt motive mult mai serioase de intristare decat asta.
in al doilea rand, muzica poate fi un mijloc de recreere, de amuzament, de refulare, etc.. daca o melodie e mai agresiva nu inseamna ca si cei care o asculta devin brusc agresivi. am un prieten care asculta numai metal din cel mai dur (daca vrei exemplu de muzica agresiva iti pot da un lonk, AC/DC sunt mielusei) iar el e cel mai pacifist si bonom om pe care il cunosc.
pe de alta parte sunt suficiente exemple de fanatici religiosi care asculta numai muzici "spirituale" si ajung sa comita violente inimaginabile.

aaa.. si spargerea in bucatele a discurilor nu mi se pare cel mai pasnic semn de protest :)

mihaidcuza spunea...

@dana: ti se potrivesc strofele din celebra poezie cenzurata pe vremea lui Ceausescu "Analfabetilor":

V-am spus că muzica nu-i un microb
Care ameninţă civilizaţii
E-a omului pentru a fi mai bun,
V-am spus: ceva care să-i placa daţi-i.

V-am spus, concetăţeni analfabeţi,
Şi luaţi aminte şi să ţineţi minte.
Dar nu ştiam ca v-aţi născut şi surzi
Şi scoateţi arma când vedeţi cuvinte.

Au cenzurat atunci din prostie, hai sa nu mai cenzuram si acum, de vreme ce atatea zeci de mii adora aerul de libertate al celei mai vandute trupe de rock de pe Planeta.


contoare