duminică, 7 iunie 2009

incomensurabila complexitate a naturii feminine

Ca orice omulet din era noastra interneto-dependenta, nu pot sa las ziua sa treaca fara sa-mi verific casuta de e-mail. Nu ca as astepta cine stie ce vesti nemaipomenite, dar nu mi se linisteste piticul pana nu verific mail-urile de pe 3 adrese plus spam-urile de pe tot atatea.  

Azi, in spamul de pe yahoo, gasesc un newsletter de la kudika.ro cu titlul impresionant "Cura cu supa si compot de mere". Intr-o pornire de curiozitate specific feminina, dau click pe titlu si descopar lista de discutii a forumului site-ului de mai sus, care suna in felul urmator:


Trebuie sa recunoasteti ca o atare complexitate ideologica si diversitate de interese merita o analiza mai amanuntita (si nu inumanul delete pe care ma pregateam sa il aplic fara sa aprofundez continutul e-mailului, asa cum, in ignoranta-mi de neiertat, fac de obicei ).


Care va sa zica, in tot acest timp am subestimat doamnele gospodine, care se plictisesc pana fierbe ciorba, precum si domnisoarele pitipoance, care se plictisesc pana se usuca oja. Ei bine, sa-mi fie cu iertare stimate doamne si domnisoare (daca n-am trai in secolul tehnologiei, as gasi un pumn de cenusa pe care sa mi-l torn spasita in crestet). S-ar parea ca pana azi nu  mi-a fost cunoscuta vastitatea preocuparilor care va umplu existenta.


La o scurta trecere in revista a subiectelor de discutie, se observa ca titlul e-mailului este cat se poate de reprezentativ. Din tematica eclectica a discutiilor a fost aleasa, desigur, ideea a carei importanta nu poate fi trecuta cu vederea (poftim, Petra, lectie de alegere a titlurilor, ca te stiu deficitara la capitolul asta).  


In al doilea rand, trebuie remarcata profunzimea de care dau dovada internautele noastre: pe langa intrebari ontologice de importanta secundara (de vreme ce au fost intr-atat dezbatute fara un raspuns universal acceptabil), precum cea privind existenta divina, forumul dezbate subiectul diferentelor culturale dintre lumea musulmana si cea crestina, la un loc cu problema stringenta a starii geamurilor de la cabina de dus (???), relatiile dintre zodii, celulita sau ejacularea rapida.  


Tema inepuizabila iubirii ocupa, ca de obicei, un loc important pe site-ul nostru: in timp ce o domnisoara se intreaba in mod legitim si oarecum perplex "Femeile care isi inseala barbatul de ce o fac?" (a se trece cu vederea topica, care, avand in vedere magnitudinea subiectului, devine irelevanta), o alta, posesoare a statutului ingrat de amanta, arunca un strigat disperat de ajutor catre semenele virtuale. (probabil o discutie directa intre cele doua ar rezolva multe neclaritati). Remarcabila este totusi a treia care, intr-o lupta launtrica pe care Mrs. Austen insasi ar admira-o, este convinsa ca poate afla de pe forum daca isi poate lasa iubirea in urma in favoarea ratiunii. 


Si nu in ultimul rand, data fiind univesalitatea problematicii abordate, granita lingvistica este depasita cu usurinta astfel incat unul din subiecte propune "un regalo ai miei amici". ehhh, aici ar fi cazul sa ma recunosc invinsa...


Asadar, ma consider un om implinit pe ziua de azi. Am avut privilegiul, cu un simplu click, sa intru in dialectica discutiilor forumistice ale "kudicelor" si am gustat din plin din fantana virtuala a intelepciunii. Merita sa am trei adrese de e-mail pe care sa le verific obsesiv.

10 comentarii:

Filonous spunea...

Eu cred că fiecare al doilea topic e un răspuns la cel dinainte:

1. Cura cu supa si compot de mere: cu ce spal geamurile de la cabina de dus!
2. Valul islamic moda sau traditie?????? EXISTA DUMNEZEU!
3. Free Caffe 2(un regalo ai miei amici)? Poate fi doar o prietenie intre un baiat si o fata!
4. Sunt amanta!!!ce sa fac??? Femeia pesti si barbatul taur!
5. Ejaculare rapida? Shopping online!
6. Cafenea de vara? Ejaculare prematura!
7. Iubire sau ratiune? Cum poti iubi si totusi sa pleci? Infidelitatea!!Femeile care isi inseala barbatul iată de ce o fac!
8. Cum fac sa scap de celulita? Relatie cu un barbat mai mic!

Of, of, femeile! Şi bărbaţii îşi bat capul, dar nu cu probleme d-astea. Noi cugetăm la chestiuni mai profunde: burta, chelia, părul din nas, mătreaţa, maşina vecinului, nevasta lui, înjurături la adresa şefului, fata preşedintelui, amanta preşedintelui, soţul amantei preşedintelui, Alina Plugaru e virgină? Intelectualii îşi bat nevestele? Dacă mor, cine mă îngroapă? Câte şi mai câte probleme ne apasă...

MedeeaS spunea...

haha.. da.. si voi aveti probleme grele care va apasa... btw, Alina Plugaru nu e virgina???

Filonous spunea...

Bine, să admitem că asta e o problemă ambigenă atunci. Desigur că e virgină! Ce lume demitizantă... :)

Canibal spunea...

Voi ce întrebări vă puneţi când staţi pe budă?
btw Alina Plugaru a fost propusă pentru canonizare pentru că a înghiţit chinurile a 100 de bărbaţi, nu stiu dacă pe rând sau toţi deodată. O adevărată minune!
Eşti posedat? Vorbeşti cu p-la p-la la fiecare 0.15 minute? Vrei să f-ţi tot? Alina Plugaru.

TheAnti spunea...

alina plugaru nu e virgina ... am spart-o eu.

cat despre link-urile de pe forum ... prefer sa intercalez intr-o discutie cu partenera si opinii despre influenta filosifiei hegeliene in doctrina statala dar si felul in care isi vopesete parul, sau isi face unghiile.

MedeeaS spunea...

ia uite dom-le cat interes starneste Alina Plugaru... Canibal, voturile pentru noile minuni ale lumii s-au dat deja. si, the Anti, probabil aceeasi afirmatie au mai facut-o multi inaintea ta.
bun, bun, discutam despre cum imi fac parul sau unghiile (desi in cazul meu discutia ar fi una foarte scurta :P), dar trebuie sa recunosti ca un asa amalgam de idei te depaseste si pe tine....

TheAnti spunea...

-) alina plugaru - are imaginea unei femei care accepta sa faca sex fara sa iti ceara sa ii spui te iubesc, fara sa iti ceara sa implici sentimete ... evident ca are succes, este probabil visul oricarui barbat ce doreste o aventura.

-) sunt o persoana curioasa - vreau sa stiu si ce parere are prietena mea despre kant, dar vreau sa stiu si ce crema foloseste pentru epilat.

-) daca tot vorbim de alina plugaru as putea chiar sa ma interesez de vopsele de par, o conving pe prientena mea sa se faca blonda. Preiau tematica unui film a acestei celebre artiste. O imbrac asemanator (pe prietena mea) ... si in rest lasam imaginatia sa umple ”golul” lasat :P

MedeeaS spunea...

hmmm.... sunt multe femei care sunt deschise ideii de sex fara obligatii, dar Alina Plugaru are o imagine un pic mai complexa de atat :) muuuuullt mai complexa...

foarte interesante preocuparile tale.. sunt curioasa daca si prietena ta impartaseste respectivele preocupari (in special aia cu vopsitul blond, ca la partea cu costumatia inspirata din film e usor).

TheAnti spunea...

am impresia ca te folosesti intr-o masura foarte mare ca etalon atunci cand te gandesti cum ar reacctiona altele.

MedeeaS spunea...

i-auzi... si de unde ti-ai format aceasta impresie? chiar dimpotriva, nu ma consider deloc un etalon, respect diversitatea de opinii si gusturi, ba chiar o consider necesara. iar faptul ca imi exprim niste opinii personale nu inseamna ca generalizez si extind modul meu de a gandi asupra celorlalte reprezentante ale sexului frumos.

insa, in cazul de fata, ma indoiesc sincer ca ar fi multe femei care ar accepta o schimbare radicala de look pentru un remake dupa capodoperele cinematografice ale Alinei Plugaru. aici imi permit sa ma dau de exemplu de bruneta convinsa ca blondul nu o avantajeaza.

oricum, diversitatea in opinii e o idee care merita o discutie mai larga. am sa revin cu un post mai pe larg cand oi avea un pic de timp si te invit la polemica.


contoare